Fül- és testgyertya

Ezt az egyszerű módszert bárkinek tudom ajánlani, otthon is végezhető. Daróczi Zoltán természetgyógyász videói is sokat segítenek a használatában. Nálunk elsősorban megfázásos megbetegedéseknél a kezdeti szakaszban, nyaki fájdalmaknál, arc és orrüreg tisztításra szoktam alkalmazni.

Az égés folyamán a gyertya kürtője telítődik füsttel, és vákuum hatás alakul ki. A hő következtében a növényi hatóanyagok kioldódnak a gyertya falából. A vákuum szívóhatása a hatóanyagokat bejuttatja a bőr alatti szövetekbe, ugyanakkor a salak- és egyéb káros anyagok távozni tudnak a testből. Több éves lerakódásokat is ki lehet vezetni, ezzel segíthetjük a szervezetünk helyes működését.

Fülünk fizikai, energetikai elváltozásai, zavarai gyakran lelki eredetűek ( megértés- elfogadás- elengedés- megbocsátás hiánya, aggodalom- félelem- szeretetlenség- érzelmi görcs jelenléte), melyek feloldásában, a lelki és testi harmónia megteremtésében nagy segítséget nyújthat a fülgyertya.A kezelés ruhában fekve történik, csukott szemmel.

Pozitív hatásai:

Mikor ne helyezzük a fülünkbe a gyertyát?

Ezen esetekben a fülcimpa mögé helyezzük a gyertyát!

A testgyertya

ugyan olyan, mint a fülgyertya, lehet pár milliméterrel szélesebb a keskenyebbik vége. A kezelés menete is megegyezik a fülgyertyázás menetével. A testen több helye égethetünk gyertyát. Égethetünk a Csakrákban, Meridiánokon, akupunktúrás pontokon, talpon, vagy az adott kezelendő szerven. Páros szerveken minden estben mindkét szerven gyertyázunk. A testgyertyázást kúraszerűen, több napon keresztül végezzük! Mivel a kezelés feloldja a salakanyagokat, minél több vizet vagy gyógyteát kell fogyasztani, hogy minél hamarabb tisztuljon a szervezet!

A testgyertya elősegíti a méreganyagoknak az eltávolítását. Elsősorban hasi fájdalmakra, puffadásra, emésztő- és idegrendszeri problémákra. Mivel immunrendszerünk 65-70 %-a a hasüregben helyezkedik el, ezért igen fontos a hasi területen levő nyirokedények méregtelenítése. Az emésztés során nagyon sok teher hárul a nyirokrendszerre. A rossz táplálkozási szokások (az állati fehérjék, zsírok, tejtermékek stb.) által először a bél, majd az egész test károsodik. A mérgek gyakran nehezek, ezért nehezen is mozgathatóak, különösen, ha azok olyan fémekből keletkeztek, mint a higany, vagy az ólom. 

Ezektől rendkívül lassan szabadul meg a szervezetünk. Ha a testünk és ez által a nyirokcsomók is túltelítődnek lebomlási anyagokkal, salakokkal, vírusokkal, és baktériumokkal, akkor megduzzadnak, és fájdalmassá válnak. Ez egyfajta jelzés, hogy a működésüknek nem tudnak eleget tenni, dugulás jött létre, amely károsítja az immunrendszert is. Ezt a dugulást segítjük megszüntetni a köldökön keresztüli gyertyázással. Amikor meggyújtjuk a gyertyát a hatóanyagok füstje a kürtőhatás értelmében bejut a szövetekbe, és elősegíti a tisztulási folyamatokat.

Javasolt különböző egészségproblémáknál, kiegészítő terápiaként:

Ellenjavallat: